Home Aktualitet Bashkim të Shqipërisë me Kosovën? Çfarë thotë Ilir Meta për idenë e...

Bashkim të Shqipërisë me Kosovën? Çfarë thotë Ilir Meta për idenë e re të Hashim Thaçit

Pak ditë më parë Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi bëri një propozim të guximshëm.

“Po krijohen rrethana të reja që zgjidhja më e mirë do të ishte që dy parlamentet, ai i Kosovës dhe Shqipërisë, të nxirrnin deklaratat e nevojshme, të vullnetit të popullit të Kosovës dhe Shqipërisë që të jetojmë në një shtet të përbashkët, pa kufij”, – tha Thaçi. Kjo ide vjen pas asaj që tha një vit më parë edhe Rama në parlamentin e Kosovës duke e shtura “si një ëndërr që kishte për të parë Kosovën dhe Shqipërinë të bashkuara” – tha Thaçi.

Por çfarë thotë Ilir Meta për këtë?

Në një intervistë në RTV Dukagjini, Meta tha se “duhet të punohet që të gjithë me një projekt, që me siguri na bashkon të gjithë shqiptarëve, pa cenuar paqen dhe sigurinë në rajonin tonë, por edhe të ardhmen e begatinë e të gjithë shqiptarëve, që është ai i integrimit europian. Unë as nuk jam lodhur, dhe as nuk jam dorëzuar përballë këtij projekti, sepse e shikoj si projektin më të sigurt, pavarësisht nga frustrimet që mund të jenë këtu apo diku tjetër” – tha Meta që vuri theksin “te bashkimi mes dy vendeve vetëm në BE”. ©LAPSI.al

Loading...