Home Bota Sirena “lufte”? Irani: Diplomacia me SHBA-të është e pamundur!

Sirena “lufte”? Irani: Diplomacia me SHBA-të është e pamundur!

Shkelja e rrugës së diplomacisë me administratën Trump nuk është e mundur. Këtë e thotë Presidenti iranian, Hassan Rohani, duke shpjeguar se ai është “për dialog dhe diplomaci, por në rrethanat e tanishme nuk e pranoj, sepse situata e sotme nuk është e përshtatshme për dialog dhe zgjedhja jonë e vetme është rezistencë”, krahasuar me SHBA .

Ndërkohë që sulmoi Shtetet e Bashkuara të Amerikës për “luftën ekonomike” të imponuar ndaj Iranit, Rohani megjithatë përsëriti se nuk do të jetë Teherani që do të bëjë lëvizjen e parë ushtarake dhe ka siguruar gjithashtu se nuk ka ndërmend të bëjë atë që administrata e tij të zbresë në këtë histori si ajo që ka nisur një konflikt

Nëse do të kishim dalë nga Jcpoa (marrëveshja për energjinë bërthamore në vitin 2015) pas akteve provokuese të SHBA, atëherë përveç SHBA-ve, OKB-ja dhe pjesa tjetër e botës do të vendosnin sanksione mbi ne “, shtoi presidenti iranian.

Presidenti, tha ndër të tjera se për të luftuar “luftën ekonomike” të iniciuar nga Shtetet e Bashkuara kundër Iranit, qeveria ka nevojë për fuqi më të forta, të tilla si ato që i atribuohen Këshillit të Luftës Supreme të krijuara gjatë konfliktit me Irakun.

Përsa i përket kësaj, ai shtoi, “sot ne kemi nevojë për fuqitë e asaj që duhet të bëjmë për të përmirësuar procesin e vendimmarrjes.” Republika Islamike po përballet me vështirësi të mëdha “në sektorin bankar dhe në shitjen e naftës”.

Loading...