Home Bota “Lufta tregtare”, raporti i Kinës: Përplasja nuk e ka fuqizuar Amerikën

“Lufta tregtare”, raporti i Kinës: Përplasja nuk e ka fuqizuar Amerikën

“Përshkallëzimi i shpejtë i luftës tregtare nuk e ka bërë Amerikën të madhe përsëri, por kjo ka dëmtuar ekonominë amerikane.”

Kështu thotë libri i bardhë kinez për çështjet gjyqësore komerciale me Uashingtonin, e cila thekson se “sovraniteti dhe dinjiteti i një vendi duhet të respektohet dhe çdo marrëveshje e arritur nga të dy palët duhet të bazohet në barazi dhe përfitim reciprok”.

“Tarifat amerikane nuk e kanë rritur ekonominë, por e dëmtuan seriozisht atë”, nënvizon raporti i paraqitur në tetë gjuhë, që synon të kundërshtojë ankesat e Donald Trump për vështirësitë e akuzuara nga Pekini . Në SHBA, në vend të rritjes ekonomike, “kostot e prodhimit dhe çmimet e konsumit janë rritur, duke kërcënuar rritjen e ekonomisë”.

“Cilado që mund të sjellë e ardhmja, Kina është e bindur se mund të përballet me sfidat, duke shndërruar rreziqet në mundësi dhe duke hapur kapituj të rinj. Kina mbetet e angazhuar për kauzën e saj dhe pa marrë parasysh se sa mund të ndryshojë mjedisi i jashtëm, për operacionet fiskale dhe monetare “.-shkruhet ndër të tjera.

Loading...