Home Aktualitet Mbi 11 mijë të diplomuar janë papunë në Kosovë (VIDEO)

Mbi 11 mijë të diplomuar janë papunë në Kosovë (VIDEO)

Gjendja e të diplomuarve në Kosovë nuk është e mirë.

Mbi 11 mijë të rinj që kanë kryer fakultete janë të papunë.

Armend Muja, hulumtues rreth kësaj cështje ka thënë se numri i të diplomuarve të papunë po rritët secilën herë më shumë, ai tha që nga viti 2017 numri është rritu diku rreth 1300 më shumë të papunë.

“Në vitin 2017 kanë qenë 10mijë të diplomuar të papunë kurse këtë vit është përreth 1300 më tepër që do të thotë që në vitin e ardhshëm pritët të rritet duke u bërë 13 mije si dhe duke shkuar deri në 15 mijë”, ka thënë ai për Klan Kosova.

Ai gjithashtu tha se për një dekadë, Kosovës i janë shtuar vetëm gjashtë mije vende të reja të punës./klankosova

Loading...