Home Bota Danimarka heq pengesën përfundimtare për tubacionin e gazit rus drejt Evropës

Danimarka heq pengesën përfundimtare për tubacionin e gazit rus drejt Evropës

Danimarka i ka dhënë dritën jeshile tubacionit të gazit ‘Nord Stream 2’, të udhëhequr nga Rusia, që të kalojë në ujërat e tij. Vonesa e Kopenhagenit në dhënien e lejes ka qenë pengesa kryesore për përfundimin e projektit me kohë.

‘Agjensia Daneze e Energjisë ka dhënë leje për ‘Nord Stream 2 AG’ të ndërtojë një seksion të tubacioneve të gazit natyror ‘Nord Stream 2’ në pjesën kontinentale daneze në juglindje të Bornholm në Detin Baltik,’ tha agjencia në një njoftim për shtyp.

Ai shpjegoi se leja ishte dhënë në përputhje me detyrimet e Danimarkës sipas Konventës së Kombeve të Bashkuara për Ligjin e Detit.

‘Danimarka është e detyruar të lejojë ndërtimin e tubacioneve tranzitore në lidhje me burimet dhe mjedisin dhe nëse është e nevojshme të caktojë rrugën ku do të vendosen tubacione të tilla,’ thuhet më tej në njoftim.

Tubacioni nënujor, i ndërtuar për të furnizuar me gaz natyror rus Gjermaninë dhe vende të tjera evropiane, do të përfundojë deri në fund të vitit.

Projekti kishte nevojë vetëm për miratimin e Danimarkës, pasi vendet e tjera në rrugën e tubacionit, Rusia, Finlanda, Suedia dhe Gjermania e kanë miratuar prej kohësh.

Ndërtimi i këtij gazsjellësit është kritikuar nga administrata amerikane më herët.

Loading...
Previous articleHistoria e “tjetrit”
Next article“The Washington Post”: Shqiptarja e suksesshme kandidate për postin e prokurores në SHBA