Home Bota OBSH: Amerika Qendore dhe Jugore janë tashmë qendra e shpërthimit të koronavirusit

OBSH: Amerika Qendore dhe Jugore janë tashmë qendra e shpërthimit të koronavirusit

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) thotë se Kontinenti Amerikan është epiqendra e re e pandemisë së koronavirusit, duke theksuar në veçanti rritjen e shpejtë të rasteve në Amerikën Qendrore dhe Jug.

Në një videokonferencë, drejtoresha rajonale e OBSH-së Dr Carissa Etienne tha se shpërthimet po përshpejtoheshin në vende si Brazili, ku numri i vdekjeve të raportuara në javën e kaluar ishte më i larti në botë për një periudhë shtatë-ditore që nga fillimi i pandemisë koronavirus.

Etienne tha se ajo priste që numri i infeksioneve koronavirus të shpejtohej në Guatemala, El Salvador dhe Nikaragua dhe se tani nuk ishte koha që vendet të kishin kufizime relaksuese.

Loading...
Previous articleANALIZA: Konflikti i pashërueshëm midis dashurisë dhe urrejtjes në çdo epokë
Next articleNëna mbyt djalin, e shtyn në kanal dhe ia mbath me vrap (VIDEO)