Home Bota Amazon në krizë? 20,000 punëtorë i rezultojnë pozitiv me Covid-19

Amazon në krizë? 20,000 punëtorë i rezultojnë pozitiv me Covid-19

Amazon ka zbuluar se gati 20,000 punëtorë të saj në SHBA kanë kontraktuar Covid-19.

Kompania e teknologjisë amerikane ka qenë një nga fituesit më të mëdhenj gjatë pandemisë, me njerëz në të gjithë botën që kaluan në blerjet online gjatë bllokimeve. Sidoqoftë, Amazon është përballur me kritika nga disa aktivistë të punës që pretendojnë se kompania po i vë punonjësit në rrezik duke mbajtur fabrikat e hapura.

Amazon, e cila ka një vlerë tregu prej 1.6 triliard dollarë dhe aksioneri më i madh i së cilës është themeluesi dhe shefi ekzekutiv i saj, Jeff Bezos, personi më i pasur në botë, tha se po investonte “qindra miliona dollarë” në testimin e vet të koronavirusit që synon të kryejë 50,000 teste në ditë deri në Nëntor.

Amazon tha se kompania u jep punonjësve të saj sigurim shëndetësor gjithëpërfshirës dhe paguan pushimet për çdo punëtor që duhet të karantinohet. Ajo ka krijuar gjithashtu regjime të reja pastrimi dhe procese të tjera për të zvogëluar përhapjen e virusit, tha kompania.(scan)

Loading...
Previous articleKonflikti Armani-Azerbajxhan, zotohet Erdogan: Lufta do të vazhdojë derisa Karabaku të çlirohet nga pushtimi armen
Next articleDel në qarkullim libri monografik i Bajram Kosumit “Letërsia nga burgu/kapitull më vete në letërsinë shqipe”