Home Bota “Po vdesin infermiere sa në Luftën e Parë Botërore”

“Po vdesin infermiere sa në Luftën e Parë Botërore”

Që nga nisja e pandemisë, në të gjithë botën janë prekur nga Covid-19 mbi 47 milionë persona, ndërkohë që viktimat numërohen mbi 1 milion e 200 mijë. Mes tyre, sipas Këshillit Ndërkombëtar të Infermiereve, janë 1500 infermiere që kanë humbur jetën në 44 shtete të ndryshme.

Një shifër e tillë do të thotë se gjatë kësaj periudhe kanë vdekur po aq infermiere sa në Luftën e Parë Botërore.

Drejtori i Këshillit, Howard Catton, është shprehur: “Është e tmerrshme që gjatë kësaj pandemie kanë vdekur po aq infermiere sa në Luftën e Parë Botërore.

Kemi kërkuar që në muajin maj të dhëna për infektimet dhe vdekjet e personelit të spitaleve dhe është skandal që ende nuk po bëhet asgjë për këtë. Nuk kemi informacion fare nga shumë vende të botës”.

Loading...
Previous articleVIDEO: Festa kthehet në sherr, burri i paraqet para të ftuarve provat se gruaja e kishte tradhtuar
Next articleShkrimtari i njohur: Përse terroristi islamik në Vjenë nuk ishte shqiptar!